onsdag 25 maj 2011

från http://www.tidskriftenrum.se/

Farnsworth House blir lego

legooMies van der Rohe är arkitekten som fått sina verk förverkligade i LEGO klossar. Hans modernistiska mästerverk Farnsworth House har gått med i LEGOs arkitektur linje som hyllar det förflutna, nutiden och framtiden.
Lego arkitektur är ett samarbete mellan LEGO group och Chicago arkitekten Adam Reed Tucker. Det började som ett litet projekt men utvecklades snabbt. ”Vi är stolta över att kunna presentera Mies van der Rohe´s Farnsworth House, det är ett nytt kapitel i arkitekturhistorien för LEGO. Vår huvudsakliga uppgift är att fånga väsen av denna klassiker med vår egen ikon, LEGO brick. Vi hoppas att modellen och historien bakom byggnaden kommer att vara en inspiration för både vuxna och barn runt om i hela världen” Säger Paal Smith-Meyer, chef för New Business på LEGO group.
Farnsworth House är beläget i Plano, starx utanför Chicago. Huset var konstruerat och tillverkat mellan 1945 och 1951. Idag är platsen en pilgrimsfärd för arkitekter och designers över hela världen, ägs och drivs av National Trust för Historic Preservation. Denna historiska plats är även öppen för allmänheten. Lego Farnsworth House finns att köpa på legos hemisida www.shop.lego.com och i samtliga hoppybutiker.

Hur häftigt vore det inte att få sitt egendesignade hus gjort av LEGO?! Me want =O

/ Gerda-Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar